A partir d’aquest dilluns, la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre ja pot autoritzar la celebració d’actes taurins a les Terres de l’Ebre. El Procicat ha publicat aquest dilluns el Pla Sectorial per a la represa del sector cultura i la cultura popular. Un epígraf on s’inclouen els actes amb bous, malgrat que al document no se’ls anomena.

No se’ls anomena, però s’inclouen, segons fonts de la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre. Per tant, s’hauran d’aplicar també mesures de control d’aforament i de distanciament social. Això deixaria fora els bous al carrer, però es podrien celebrar en places portàtils.

El primer municipi a provar com seran les festes taurines aquest estiu, serà l’Ampolla, que fins aquest matí esperaven que la delegació els hi donés el vistiplau. Les festes començaran aquest dissabte 19 i s’allargaran fins al 27 de juny.

“És una cosa que estàvem esperant”, afirma Guillem Carles, coordinador de la Fundació Toro de Lídia a Tarragona i regidor de festes de Masdenverge. “Ha d’haver-hi un control d’aforament, un seient assignat per cada persona i un registre dels espectadors. Nosaltres adaptarem tot el que faci falta per poder celebrar les festes amb bous. No podrem fer bous al carrer, però és un gran pas endavant”, valora Carles.

L’any 2019, l’últim en celebrar festes amb bous abans de l’esclat de la pandèmia, es van fer 205 actes taurins a les Terres de l’Ebre, dos menys que l’any anterior. Ara, els ajuntaments i comissions taurines podran acabar d’enllestir les seves festes amb aquestes noves mesures. Municipis com Amposta, Deltebre, Ulldecona, La Sénia o Masdenverge ja contemplaven la possibilitat d’incloure els actes amb bous i estaven a l’espera de saber com podien desenvolupar l’activitat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.