Mossos d’Esquadra han confirmat que el cadàver trobat a les cinc de la tarda de dijous, a les profunditats del riu Ebre, s’identifica amb el menor de 15 anys desaparegut a Miravet quan realitzava una sortida escolar amb els seus companys d’institut. El cos policial n’estudiarà ara les causes de la mort. Una investigació, segons afirmen, que es basarà, exhaustivament, en les declaracions dels qui l’acompanyaven en el moment de la seva desaparició.

L’alcalde de Miravet, Antonio Llambrich, ha declarat al programa l’Ebre al Dia d’aquesta casa, que la platja de l’Arenal, lloc on el noi va ser vist per última vegada a l’aigua, no és una zona habitual de bany.

“Normalment els banyistes es fiquen a l’aigua una mica més amunt, ja que aquest lloc ja comença a ser perillós pels corrents”.

D’altra banda, Montse Perelló, directora sortint dels Serveis Territorials d’Educació, ha remarcat el fet com una tragèdia que no ha d’evitar, però, que els centres educatius continuïn fomentant sortides d’aquest tipus amb els alumnes.

L’Ajuntament de Miravet decretarà tres dies de dol amb motiu de la pèrdua, com també ho farà l’Ajuntament de Sabadell, municipi d’on era la víctima. La recerca i posterior mort d’aquest alumne de l’Institut Agustí Serra i Fontanet va comportar també l’ajornament de la Inauguració de l’Església Vella de Garcia i de l’Acte de Lliurament dels Premis Sirga d’Or, a Móra d’Ebre.

La crònica dels fets: L’ampli desplegament que no evita un final tràgic

Un grup d’alumnes de l’Institut Agustí Serra i Fontanet de Sabadell es trobaven a la Ribera d’Ebre, des de dimarts, realitzant una sortida extraescolar. Dijous, el penúltim dia de la seva estada a les Terres de l’Ebre, van dur a terme una activitat amb caiac des del municipi de Benissanet fins a la Platja de l’Arenal de Miravet.

Allí, recollit tot el material i en finalitzar el recorregut, alguns d’ells van decidir capbussar-se a l’Ebre, ja sense armilla salvavides. Era la una del migdia quan un alumne va avisar que un dels seus companys no havia sortit de l’aigua. Bombers van rebre l’avís de la desaparició, i, mentre els treballadors de l’empresa de lloguer de caiacs el van buscar a l’aigua sense èxit, els efectius de recerca van arribar al lloc dels fets. S’hi van desplaçar fins a vint dotacions de bombers, tretze de Mossos d’Esquadra, dos helicòpters i fins a sis embarcacions.

Tot i l’ampli desplegament i el baix cabal del riu en aquell moment (de 155 metres per segon), el cadàver va ser trobat a una distància d’entre 100 i 200 metres del punt d’albirament, l’últim on va ser vist en vida el jove, i a una distància de profunditat de sis metres sota l’aigua.

Segons Oriol Pellissa, sotsinspector de la regió d’emergències de Tarragona, “la tècnica i l’experiència del cos van ser claus en la troballa. El cos va ser detectat en un lloc de baix corrent, com ens feia pensar la lògica que es quedaria allí aturat”.

L’Ajuntament de Miravet va habilitar una sala annexa a l’edifici de la casa de la vil·la on es va atendre als companys i professors de la víctima. També als pares, que van arribar posteriorment al lloc dels fets. Els alumnes van poder retornar a casa amb autobús unes hores després i l’alcaldessa de Sabadell també va acudir a Miravet per mostrar el seu condol a la família.

 

Autor: