La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de l’Aldea, Irene Negre, que anava de número 6 a la llista de Junts per la demarcació de Tarragona, serà amb tota probabilitat nova diputada al Parlament de Catalunya. I és que, tal com ja s’ha confirmat a les xarxes socials, dos diputats que anaven davant seu a les llistes de la demarcació de Tarragona passaran a exercir altres càrrecs de Govern.

La llista de Junts per Tarragona va aconseguir 4 escons a les eleccions del 14 de febrer. Els dos primers de la llista eren Albert Batet i la jesusenca Mònica Sales, que serà la nova portaveu de Junts al Parlament, i com a número 3 i 4 els dos càrrecs que deixaran el parlament per noves responsabilitats.

El reusenc Eusebi Campdepadrós, el número 3, serà nou Secretari de Relacions amb l’Administració de Justícia; i Teresa Pallarès, que anava de número 4, passarà a ser la nova Delegada del Govern a Tarragona. Si tot es produeix com estava previst i pactat prèviament, els candidats que anaven de números 5, Joaquim Calatayud, i 6, l’aldeana Irene Negre, passarien per tant a ser diputats.

Amb l’entrada d’Irene Negre al Parlament de Catalunya seran sis els diputats de les Terres de l’Ebre. Negre es suma a la seva companya de Junts, Mònica Sales (Jesús); als dos diputats d’Esquerra Republicana, Lluís Salvadó (La Ràpita) i Maria Jesús Viña (Tortosa); al diputat del PSC, Joaquim Paladella (Batea) i al diputat d’En Comú Podem – Movem, Jordi Jordan (Tortosa).

Gran pèrdua per a l’Ebre: Matilde Vilarroya deixa Indústria

L’enginyera industrial i professora universitària, Matilde Vilarroya, tortosina de 53 anys, va deixar de ser ahir Directora General d’Indústria. Una gran pèrdua per a les Terres de l’Ebre, ja que per la seua gestió, formació i sensibilitat territorial, havia aconseguit impulsar la industrialització de les Terres de l’Ebre en un terreny on hi ha grans dèficits, especialment perquè va aconseguir portar l’empresa Florette, després de moltes dècades sense bones notícies pel que fa a implantacions industrials al territori. El canvi s’ha produït perquè el departament d’Empresa i Treball ha passat a mans d’ERC, qui ha nomenat Natàlia Mas Guix, directora general d’Indústria.

 

Autor: