La crisi social i econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus ha fet créixer el nombre de famílies que s’ha adreçat a Càritas per demanar ajuda. A la Diòcesi de Tortosa, que inclou les Terres de l’Ebre, el Priorat i les comarques del nord de Castelló, l’any passat van atendre 3.644 famílies, un 12% més que al 2019.

Les persones que han necessitat del menjador social de Càritas són 318 persones, 126 més que al 2019. I s’han atès un 46% més de persones sense llar, 610. Del total de 8.534 persones ateses, el 30% són xiquets i xiquetes. En resum, han fet prop de 60.000 intervencions, 10.000 més que l’any anterior.

Amb una gran part dels seus voluntaris dins la població de risc, Càritas s’ha hagut d’adaptar a la pandèmia i ha aconseguit mantenir obertes un 90% dels seus 34 locals. El bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, ha destacat que “la tasca de Càritas que, encara que no solucionem tots els problemes del nostre món, posem una llum d’esperança en la vida de moltes persones i moltes famílies”.

L’esforç dels voluntaris s’ha acompanyat amb un augment del 50% les donacions de socis i empreses. Les aportacions de l’Església també han pujat i per tot plegat s’han pogut concedir ajuts per valor 1,6 milions d’euros, el 84% del pressupost total de Càritas Tortosa.

Periodista.