El CFS Tortosa va tornar a guanyar un partit després de nou jornades sense fer-ho. Des del 27 de febrer, gairebé tres mesos després, els tortosins sumaven els tres punts després que només havien sumat 2 punts de 27 possibles.

La victòria, contundent, per 11-5 contra el Torredembarra, que ja havia baixat abans d’aquest partit, permet al Tortosa sortir de les posicions de descens directe i afrontar els dos partits que queden en la convicció d’optar a les remotes possibilitats de salvar la categoria. Per què a més, el rival de la propera jornada, l’Inter Pallaresos, és últim en només 3 punts, dona peu a l’esperança i l’optimisme.

Dissabte passat, contra el Torredembarra, tot i que el joc no va convèncer , el Tortosa va tenir la eficàcia que li havia faltat altres dies. Samuel als quatre minuts de joc va obrir el camí de la victòria dels de Joan Accensi que als dotze minuts havien situat un clar 4-0 mitjançant els gols de Didac (7′), Pedro (9′) i Héctor (12′). Abans del descans dos gols de cada equip deixava el duel amb el 6-2 després de tornar a marcar Pedro (16′) i el primer d’Amine (17′). A la represa un altre gol d’Amine (29′), David (33′), dos més de Pedro (36′ i 38′) i Miquel Àngel (39′) completaven el marcador definitiu que deixa als tortosins quarts per la cua amb 11 punts.

Derrotes de l’Amposta i la Sénia

Els tortosins van ser l’únic equip ebrenc que va guanyar en aquesta jornada. Difícil desplaçament de l’Amposta a la pista del segon classificat el Sicoris que va imposar-se de forma clara per 6 a 2. Els lleidatans, que busquen donar caça al Balaguer després de perdre la setmana passada a la pista dels balaguerins i haver cedit el primer lloc a la classificació, van trencar el partit en dos minuts després d’uns primers compassos igualats on tots dos equips gaudien de bones oportunitats, però la fortuna li somreia als locals quan Joel Flix (autor de quatre dels gols del seu equip) allotjava la pilota al fons de la xarxa. Dos gols en dos minuts de diferència en la recta final del primer temps (14′ i 16′) situava un avantatge de tres gols al marcador que ja no van tenir opció de contrarrestar els jugadors de Gerard Codorniu tot i retallar diferències mitjançant Bayo als tres minuts de la represa. Àlex Sabaté, maquillava el resultat definitiu al darrer minut de joc, després d’haver-se situat amb un 6 a 1 favorable. Després d’aquest resultat els de la capital del Montsià són setens amb 19 punts i els fa falta guanyar un partit per defugir la zona que es pot veure afectada per les compensacions.

Per la seva part la Sénia, tot i encarar la visita del líder delmats per les baixes, van presentar batalla als de la Terra Ferma que no van poder trencar el partit fins a la recta final abans del descans amb dos gols pràcticament consecutius (14′ i 16′). Fins llavors Joel (4′) havia aconseguit neutralitzar el gol matiner amb que s’obria el partit al primer minut de joc. Al descans es va arribar amb un 1-3 desfavorable als interessos dels de Pau Garcia que va tenir que mirar el partit des de la graderia per complir el primer dels dos partits de sanció imposats pel comité després de la vermella directa que va veure la jornada anterior a Lleida. Els del Montsià, tot i el desavantatge al marcador, van sortir intentant plantar cara durant els primers compassos del segon temps. No obstant, quan es duien tres minuts arribava el quart gol dels visitants. Iván Garcia, aconseguia maquillar el resultat final, quan a nou minuts del final feia el que ja seria definitiu 2-4. Després d’aquesta derrota els seniencs continuen situats en zona de compensació de descens i están a tan sols dos punts de sortir-ne després d’encadenar la segona derrota consecutiva. La setmana següent interessant derbi a Amposta on tots dos conjunts tindran molt en joc dissabte a partir de les 17 hores de la tarde.