Aquest diumenge, la ruta senderista que uneix el Mas de la Franqueta d’Horta de Sant Joan amb el Racó de Corretja ha acollit la sisena edició del cicle Els Ports, Natura i Art, el certamen d’intervencions artístiques contemporànies i efímeres en espais del Parc Natural dels Ports. Durant el recorregut, més d’un centenar de visitants (dividits en diversos torns) han gaudit de les intervencions artístiques de Nil Nebot Torrella (Gelida, Barcelona), Teresa Mulet (Barcelona-Amposta), Núria Arias López (Amposta), Jordi Abelló Vilella (Reus) i la performance de Jordina Ros amb Pere Estadella (Cambrils).

Es tractava d’instal·lacions i performances en les quals es plantejava un diàleg entre l’art i la natura amb intervencions pictòriques sobre les roques, reflexions sobre els sons de la natura i  la relació de l’home amb el medi ambient o la visualització de formes d’art conceptual en el bosc. En tots els casos es tractava d’accions concebudes amb un esperit efímer i amb l’objectiu que el públic pogués interaccionar amb els creadors i acostar-se a l’entorn a través de la seva mirada.

Els Ports. Natura i Art, organitzat per Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre i Associació Cultural Natura i Art, ha programat l’activitat amb respecte escrupolós pel medi i en totes les intervencions s’han utilitzat materials naturals i de proximitat per no alterar els ecosistemes dels Ports.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.