La campanya de vacunació avança a bon ritme i permetrà completar aquesta setmana la vacunació amb dues dosis per a tot el col·lectiu de més de 80 anys. Així ho ha afirmat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant l’acte de recepció de l’1,7 milions de dosis de Pfizer que ara es distribuiran entre les comunitats autònomes. S’hi sumaran 188.000 dosis de Moderna i 103.000 d’AstraZeneca. “Cada vegada anem complint fites, i ja són més les persones immunitzades amb pauta completa que el nombre de contagis notificat“, ha dit la ministra.

Darias ha recordat que la setmana passada es van inocular 1,4 milions de dosis i aquest segon trimestre s’hauran distribuït 40 milions de dosis. “Seguirem caminant i avançant junts per moltes raons, especialment pel coratge i compromís per posar punt final a la pandèmia, per la tasca de les comunitats autònomes i per la feina del govern espanyol per fer arribar les vacunes“, ha dit.

Daris ha afirmat que el ritme d’arribada suposa més de 90 milions de dosis als tres primers trimestres del 2021, i ha insistit que a finals d’agost el 70% de població estarà immunitzada.

Ajuda a tercers països

La ministra ha reiterat el compromís del president del govern espanyol de destinar part de les dosis que arriben a l’estat a tercers països. “Quan tinguem el 50% de la població vacunada comencem a mirar a altres països, a Amèrica Llatina“, ha dit, perquè “Espanya vol exercir aquest lideratge i l’exercirem“, i perquè “no estarem segurs fins que tota la humanitat estigui vacunada“.

Respecte a la situació de la pandèmia a l’Índia i a la possibilitat de restringir vols, Darias ha afirmat que el Ministeri està fent un seguiment respecte a l’evolució al país, i adoptarà “totes les mesures necessàries“. Ha recordat que ja ha restringit els vols a Sud-àfrica i Brasil. “Adoptarem les mesures que els experts ens aconsellin“, ha conclòs.

Respecte a la segona vacuna d’AstraZeneca, ha volgut llançar un “missatge de tranquil·litat“. “S’estan fent assaigs clínics per combinar vacunes i esperem que en quatre o cinc setmanes tinguem una evidència científica“.

Autor: