El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tanca la instrucció contra el rapitenc Lluís Salvadó i Josep Maria Jové per l’organització de l’1 d’octubre. Tots dos, actualment diputats d’Esquerra al Parlament de Catalunya, estan acusats dels presumptes delictes de malversació, revelació de secrets i desobediència.

La jutgessa Maria Eugència Alegret ha publicat avui l’auto de tancament de sumari i l’envia ara al jutjat que correspongui per iniciar el judici contra els dos ex-alts càrrecs del Govern. Ara les parts les parts hauran de presentar els escrits d’acusació i de defensa.

D’aquesta forma acaba una complexa investigació contra els preparatius del referèndum de l’1 d’octubre que es va iniciar al jutjat número 13 de Barcelona amb els escorcolls de la seu del departament d’economia el 20 de setembre de 2017.

La condició d’aforats de Jové i Salvadó va fer que al novembre del 2018 la seva causa es separés de la resta d’investigats i passés a mans del TSJC. Després de diverses pròrrogues, el tribunal considerada que no cal allargar més la tramitació del cas i decideix tancar el sumari.

Periodista.