Per celebrar la Diada de Sant Jordi, Òmnium Cutural Terres de l’Ebre homenatjarà dos referents de les lletres literàries del sud del Principat: Gerard Vergés (Tortosa, 1931-2014) i Josep Igual (Benicarló, 1966 – Amposta, 2021), traspassat recentment.

Així, conjuntament amb el col·lectiu Dillums d’Art al Forn, el mateix 23 d’abril s’ha programat el recital ‘Paraula Viva’ i l’homenatge a l’escriptor de Benicarló, que va traspassar el passat 25 de març. Autor d’una vintena de llibres de poesia, narrativa i periodisme vivia a les Terres de l’Ebre des de la dècada del 1990. L’acte comptarà amb la música del duet de veu i guitarra format per Pili Cugat i Carlos Lupprian.

Dissabte, Òmnium i Dillums d’Arts al Forn —conjuntament amb l’Ajuntament de Tortosa— recordaran el poeta tortosí Gerard Vergés a l’espai que la ciutat li va dedicar a tocar de la Llotja del Parc Teodor González. L’acte servirà per recordar la figura literària de Vergés quan s’hauran complit set anys de la seua mort. Gerard Vergès (Tortosa, 1931-2014) va ser farmacèutic, professor universitari i escriptor. Creu de Sant Jordi, va guanyar el Premi Carles Riba de poesia el 1981 amb el poemari ‘L’ombra rogenca de la lloba’. També va ser guardonat amb el premi Josep Pla el 1985 amb ‘Tretze biografies imperfectes’ i, cinc anys més tard, va rebre el Premi Josep Vallverdú per ‘Eros i art’. Va ser articulista habitual del diari Avui. El 2009 va rebre la Medalla d’Or de la Ciutat de Tortosa.

En tots dos casos és imprescindible fer la inscripció prèvia enviant un correu a: [email protected] Se seguiran en tot moment les mesures sanitàries anti covid i l’aforament serà limitat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.