El canareu Sergi Marqués (2004) és un cas de precocitat. Aquest estudiant de primer de batxillerat és un apassionat de la tecnologia i de la informàtica. Des de menut, es va despertar en ell una gran passió per la ciència-ficció i fa anys que dedica bona part del seu temps lliure a llegir i a perfeccionar l’escriptura. Amb catorze anys va decidir escriure la seua primera novel·la i, ara, a punt de fer-ne dèsset, ja la té publicada. Es titula La visión del superviviente. La nueva era oscura i té 236 pàgines.

El llibre explica una història apocalíptica, però no la típica de la fi del món, en què queden pocs supervivents. Narra una epidèmia zombi que ha provocat un anarquisme a gran escala. Un jove de secundària i de naturalesa vaga se les haurà d’enginyar per a sobreviure… En aquesta epidèmia no hi ha dos bàndols, ni tres, ni quatre, sinó molts.

Els orígens de l’escriptura de Sergi es poden trobar en els seus autors preferits: George Orwell (1984), Dmitri Glujovski (Metro 2033), Hajime Isayama (Shingeki no Kyojin) o Ray Bradbury (Fahrenheit 451). Igual que aquests escriptors, en aquesta novel·la Sergi combina el misteri, la conspiració i la crua violència.

Actualment, Sergi continua els seus estudis a l’Institut Sòl de Riu, d’Alcanar, i ja pensa en carreres com l’enginyeria de telecomunicacions per a quan vaja a la universitat. La seua idea és continuar escrivint, perquè la història de La visión del superviviente. La nueva era oscura deixa la porta oberta a una continuació i a convertir-se en una saga.

Al mes de juny de l’any 2020 l’editorial Círculo Rojo va donar el vistiplau a la publicació del llibre i va decidir de fer-ne una tirada de 200 exemplars. Entre altres llocs, el llibre es pot adquirir a La Casa del Libro; Amazon; El Corte Inglés; La Botiga d’Alcanar; la llibreria Viladrich, de Tortosa; Guaix (espai cultural), d’Amposta, i Els Diaris, de Vinaròs.

La visión del superviviente. La nueva era oscura

Aquest llibre bèl·lic, que té zombis enmig, comença amb un adolescent de secundària que s’aixeca de dormir com un dia qualsevol. Al cap d’uns minuts s’adona que alguna cosa no va bé, que hi ha una epidèmia i que ha caigut el govern del país. Assimila el que ha passat i es prepara per a lluitar i cercar una manera de sobreviure a l’exterior. Comença l’aventura ajudant una xiqueta i, més tard, forma part del pla de supervivència del seu veí, que va acompanyat d’una xica que li sona d’algun lloc. Però aleshores comença a sentir-se molt perdut amb la situació, la desaparició dels seus coneguts i la falta d’activitat militar. Llavors troba un cos que té una bomba acompanyada d’una nota amb una informació sospitosa. Al segon dia decideix desaparèixer i investigar l’assumpte pel seu compte. A partir d’aquell moment descobreix la veritat i cerca la raó de tota aquesta conspiració sagnant que l’envolta.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.