La coordinadora de Podem Catalunya, Conchi Abellán, ha assegurat que ERC i JxCat “estan enrocats en el repartiment de cadires” del Govern i no estan abordant la crisi econòmica ni els reptes actuals. En una intervenció abans del Consell Ciutadà Autonòmic, Abellán ha augurat que les dues formacions independentistes tornaran a pactar, una fórmula que creu que s’ha demostrat “fallida, incompetent i inestable”, i ha afegit que es viurà “una oportunitat perduda“. La líder de la formació a Catalunya ha dit que ara mateix ERC i JxCat s’estan barallant per qui té “l’hegemonia” dins l’independentisme. Segons creu, aquesta batalla es veu amb el Consell per la República, i ha aprofitat per denunciar que l’òrgan pretén “pontejar” la Generalitat.

Quan s’anteposen interessos electorals, el partidisme és l’eix per vertebrar propostes i la política es transforma en declaracions sense res al darrere que les suporti, alguns partits poden seguir vivint a costa de els institucions però la democràcia és degrada i la desafecció augmenta“, ha advertit. Abellán ha demanat “arromangar-se” per fer front als reptes i ha remarcat que ara toca “triar entre el càlcul electoral i el que s’ha de fer”.

Abellán ha aprofitat per fer una crida als madrilenys a anar a votar a les eleccions de Madrid, el 4 de maig, per “expulsar” Vox i el PP. “Cal que Madrid abandoni el camí trumpista i corrupte al servei dels privilegiats“, ha dit.

Autor: