La secretaria d’Administració i Funció Pública, l’ampostina Annabel Marcos, ha estat citada a declarar el pròxim 21 de juny. Segons ha publicat El Periódico de Catalunya, una jutgessa de Barcelona la investiga a ella i la directora general de Funció Pública, Pilar Sorribas, per determinar si han comès un delicte de prevaricació administrativa per la convocatòria d’un procés d’oposició que aparenta solucionar l’alt percentatge d’interins que treballen a l’administració de la Generalitat. Aquesta convocatòria, segons la jutgessa, no donen solució als interins que ocupen des de fa anys aquests llocs de treball perquè estan obertes a tothom.

La querella l’han presentat l’Associació Plataforma de Interins i Interines de Catalunya, que denuncien l’alt nivell d’interinitat que hi ha dins l’administració catalana, en alguns sectors arriba al 60% segons denuncien. Alguns porten 20 anys treballant amb aquesta situació de temporalitat. Fonts de la Generalitat que recull El Periódico defensen que sí es protegeix als interins amb els processos de selecció que es convoquen, i que s’ajusten a la normativa vigent.

Periodista.