L’Ajuntament de Gandesa està estudiant una forma de regular els accessos a la Fontcalda, perquè no es torni a produir la massificació que hi ha hagut aquesta Setmana Santa o l’estiu passat. Carles Luz, l’alcalde de Gandesa, ha destacat la complexitat de prendre una mesura per les característiques dels accessos.

“Fer-ho no és fàcil perquè el camí no ens dona per a tant per amplada, haurem de buscar la forma per a poder-nos comunicar entre la banda de la fonteta i la Fontcalda, que tampoc és fàcil. Hem mirat possibilitats, ens venen per la via verda”, ha assegurat l’alcalde de Gandesa, Carles Luz. L’accés principal a l’indret pertany al municipi de Gandesa, però l’altre accés és terme de Prat de Compte i al ser Via Verda també s’hauria de consensuar una solució amb el Consell Comarcal. Luz ha destacat que treballaran amb aquests dos ens per trobar-hi un encaix.

Si finalment s’optés per fer pagar una taxa als visitants, Luz ha assegurat que els gandesans i les gandesanes no l’haurien de pagar ni els qui tenen reserves al restaurant. Tot i això, Luz assegura que no es faria amb cap afany recaptatori, sinó pensant amb la seguretat dels visitants i la preservació de l’entorn. En aquest sentit, el batlle de Gandesa ha recordat que s’han produït diversos accidents a la Fontcalda i què l’orografia del terreny i les característiques dels accessos han complicat molt la feina als serveis d’emergències.

 

Autor:

Periodista