El Ministeri de Sanitat preveu repartir aquest divendres entre les Comunitats Autònomes i Ceuta i Melilla les 328.800 dosis de la vacuna contra la covid-19 de Moderna que ha rebut avui. Des del Ministeri se subratlla que a aquesta quantitat cal afegir-hi les 1.241.370 dosis del vaccí de Pfizer/BioNTech que es van rebre a principis de setmana. L’arribada d’aquestes vacunes, afirma Sanitat, suposa “l’increment esperat” en el segon trimestre de l’any, que ha de ser 3,5 vegades superior al primer, segons el que ha anunciat aquesta setmana el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El Ministeri subratlla que avui s’ha assolit un “rècord absolut” de dosis administrades en un dia amb “453.682 més que ahir“.

D’altra banda, l’executiu estatal destaca que el 87,4% de les persones de més de 80 anys han rebut una dosi de la vacuna i el 49,2% la pauta completa.

Autor: