Malgrat les restriccions de mobilitat dels darrers mesos, un miler de persones han visita l’exposició de fotografies La Muda, que es pot veure a Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre des del passat 27 de febrer. Per aquest motiu la direcció del centre ha decidit prorrogar-la fins al 6 de juny. “Josep Piñol i Greta Díaz, els dos autors de la mostra, han sabut connectar amb un públic jove i també amb un perfil de visitant poc habituat a les exposicions del nostre centre d’art. Les seves fotos tenen una gran càrrega emotiva i molta gent s’hi ha pogut identificar“, explica Aida Boix, comissària de l’exposició i directora de Lo Pati. Per la idiosincràsia dels autors i la singularitat de l’estil, La Muda també ha atret l’atenció d’estudiants del territori, ja sigui d’escoles d’art, cicles formatius com alumnes de batxillerat.

La Muda recull una part del projecte que s’ha gestat durant un any i mig a La Warhol, un magatzem agrícola ubicat als afores de Tivenys (Baix Ebre) reconvertit en espai creatiu dels artistes audiovisuals Josep Piñol i Greta Díaz. Entre escenaris teatrals, han recreat mons fantàstics i fascinants que són el teló de fons de retrats de persones anònimes, però també rellevants per a la cultura del nostre país. El visitant no hi trobarà una exposició fotogràfica convencional, perquè La Muda va més enllà d’una mostra de retrats de gran format. Els artistes han treballat una cuidada posada en escena de les fotografies que inclou recreacions escenogràfiques complementàries.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.