La Setmana Santa ha reduït l’atur a Catalunya, especialment a la demarcació de Tarragona i també a Girona, les províncies que han rebut més visitants durant aquest període. A les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona 3.312 persones han trobat feina al llarg del mes de març. Tot i així, el sector serveis continua sent el més damnificat, amb 43.952 inscrits.

A la Demarcació de Tarragona ara mateix hi ha 61.580 persones sense feina segons les xifres de l’atur del mes de març que ha donat a conèixer el ministeri de Treball, un 19,54% més que ara fa un any. Aquest baixa en 3.312 persones durant els últims trenta dies a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. Una davallada que s’atribueix a la Setmana Santa i a la relaxació de les mesures de mobilitat per frenar l’impacte de la Covid-19. Tot i que les dades trenquen amb la tendència a l’alça dels últims mesos, la reducció és ben minsa, un 2,09% menys que en el mes anterior. A les quatre comarques, el Montsià és la comarca on el percentatge d’atur és més elevat, amb un 14,41%. Un total de 135 persones han trobat feina al llarg de l’últim mes i 4.754 continuen sense treballar.

Al Baix Ebre, el percentatge és lleugerament menys elevat, amb un 14,28% d’aturats, 128 nous contractats i 5.373 aturats. Darrere se situa la Ribera d’Ebre amb un percentatge del 12% i la Terra Alta, amb un 8,49%. Cal destacar que en poblacions més turístiques com La Ràpita o l’Ametlla de Mar la davallada de l’atur ha estat més pronunciada. A La Cala, 43 persones han trobat feina en els últims 30 dies, 43 també ho han fet a La Ràpita i 38 a Deltebre. Malgrat això, el sector serveis continua encapçalant el rànquing d’aturats a Catalunya, amb 43.952 inscrits.

 

Autor: