Aquesta Setmana Santa s’han tornat a veure imatges de massificació turística al Delta de l’Ebre. En concret al Trabucador i a l’entorn de Poblenou del Delta. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha explicat que el seu ajuntament i el de la Ràpita estan en converses en la direcció provincial de Costes. Els dos consistoris rebutgen delimitar l’accés perquè llavors s’amuntegarien els vehicles a les carreteres d’accés. Al seu lloc, reclamen un aparcament que podria de ser pagament pels turistes i gratuït pels residents.

“El que no podem fer és tancar Trabucador i Eucaliptus i fer pagar 3 euros, perquè la gent col·lapsarà el camí de Baladres, la carretera de Poblenou… Si no els deixes entrar, vindran igual i deixaran els cotxes on voldran. Per això hem de dotar-nos d’aparcaments, on la gent abans d’arribar deixin el cotxe i que vagin caminant. Però ho hem de regular”, assegura Tomàs al programa l’Ebre al Dia.

Precisament a Poblenou del Delta, l’Ajuntament convocarà una consulta popular per escollir el model de mobilitat. Els veïns triaran si volen restringir el pas dels vehicles o deixar-lo com està actualment. “Els terrenys de l’antic camp de fútbol els haurem de convertir en aparcament, perquè sinó la gent al final es busca la vida i aparcaran on voldran i serà un desastre però fora del poble”, afegeix l’alcalde d’Amposta.

Mentrestant segueix pendent el traspàs de la carretera de Poblenou a la Ràpita cap a titularitat de la Diputació. Tomàs explica que el departament de Territori ha demanat informes per totes les carreteres del Pla Zonal de la Diputació i no s’aprovarà fins a final d’any. Les obres, per tant, començarien a partir del 2022.

Periodista.