Marco Bernava, membre de la plataforma Terra Alta Viva, ha intervingut en el programa l’Ebre al Dia d’aquesta casa per argumentar l’oposició del col·lectiu respecte els tres nous parcs eòlics que s’estan construint a la comarca. Un dels motius principals de la seva negativa, segons Bernava, és la poca distància que separa els aerogeneradors dels espais de la Batalla de l’Ebre. Precisament, aquest diumenge dia 14 de març, la plataforma organitzarà una visita cultural a un d’aquests recintes per explicar l’impacte que això suposarà per al territori.

Un dels aerogeneradors que s’està començant a construir dins el terme municipal de Vilalba dels Arcs es troba a menys de cinc-cents metres de la partida dels Barrancs, un dels espais de la Batalla de l’Ebre a la Terra Alta habilitats per a visites. Per aquest, i molts altres motius, la plataforma Terra Alta Viva s’oposa a la seva construcció i a la d’una trentena d’aerogeneradors més. Diuen que el territori està massificat i que l’administració no fa res per impedir-ho. Denuncien que aquest primer molí de fins a dos-cents metres d’alçada, s’ha començat a construir quan encara hi ha pendent de resolució un contenciós administratiu presentat per GEPEC i la Denominació d’Origen Terra Alta.

Per informar al territori de les conseqüències dels tres nous parcs, la plataforma Terra Alta Viva ha organitzat un acte cultural i reivindicatiu a la mateixa partida dels Barrancs. Serà diumenge dia 14 de març a partir de les onze del migdia. El punt de trobada: el Celler Bernabí, propietat del mateix Marco Bernava, que només es troba a dos quilòmetres de l’aerogenerador en construcció. Com ell, afirma, molts dels qui aposten per l’enoturisme es veuran greument perjudicats pels nous parcs eòlics.

Amb la construcció dels tres nous parcs, la Terra Alta es convertirà en la comarca més massificada de Catalunya, amb un total de 148 aerogeneradors en funcionament actualment, 104 de sol·licitats i 27 que ja han passat el primer filtre de la Ponència Ambiental d’Energies Renovables.

 

Autor: