Agents de la Patrulla de Protecció de la Naturalesa (PAPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa, han rescatat quatre gossos que havien estat abandonats pels seus amos, sense menjar ni aigua, en una finca del terme municipal de Masdenverge (Tarragona).

Els fets es remunten a la setmana passada, quan agents de servei de protecció de la naturalesa (SEPRONA) van rebre una trucada telefònica d’una veïna de la localitat de Masdenverge (Tarragona), comunicant la presència de quatre gossos que es trobaven lligats en una finca d’aquesta localitat, pel que sembla, als seus amos no se’ls veia per la zona des de feia bastant temps.

Després de realitzar un rastreig per la finca, van poder comprovar que el lloc tenia símptomes d’estar deshabitat, presentant els cànids un estat que podria ser millorable, sense disposar de dispositiu homologat d’identificació (xips), mostrant molta inquietud en oferir-los menjar i aigua, descobrint que un d’ells tenia símptomes de leishmaniosis.

Quan els agents es trobaven proporcionant aliments als animals, van fer acte de presència diversos veïns del lloc, comunicant que les persones que residien en aquest lloc havien marxat al seu país d’origen feia diverses setmanes, deixant als gossos lligats, sense menjar ni aigua, sent alimentats en aquest temps per veïns de la zona.

Per aquest motiu es va establir contacte amb l’ajuntament de Masdenverge, per a comunicar aquesta incidència, informant aquest, que disposava d’un conveni amb l’associació protectora d’animals ENGRESCATS per a la recollida i cura d’animals.

Una vegada, els cànids en poder de la protectora, van procedir a un reconeixement veterinari i verificació del seu estat de salut, quedant en dipòsit a l’espera de ser reclamats pels seus propietaris; passat un temps de 20 dies es podrà procedir a la seva introducció en el programa d’adopció, acolliment o apadrinament per a assegurar-los un futur millor.

La Guàrdia Civil, mitjançant el Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA), és un referent a nivell nacional i internacional en la defensa del medi ambient, gràcies a la col·laboració amb organismes públics i privats, millora i contribueix en la conscienciació de la ciutadania en el respecte pel medi ambient i la protecció de la flora, fauna i els recursos naturals.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.