Amposta ha reivindicat el dia de la dona dins els actes del projecte Ciutat Diversa 2021. Amb el paraigua del mes per la diversitat de gènere, no ha sigut l’únic vist durant l’acte, ja que la pluja ha sigut coprotagonista, però no ha impedit l’assistència de desenes de persones.

Enguany, Amposta Ciutat Diversa 2021 emmarca els actes del dia de la dona en el mes dedicat a la diversitat de gènere. A les 12 del migdia, tot i la pluja, desenes de persones s’han aplegat a la plaça de l’ajuntament en la lectura del manifest, llegit per diferents dones.

A més, s’ha afegit un manifest escrit per la gent de l’escola d’educació especial l’Àngel, i llegit per Xose reivindicant, com a dona amb discapacitat intel·lectual, que tenen mateixos drets homes i dones. “Una societat inclusiva és una societat més justa” explicava el manifest, afegint “les dones sabem que tenim més força si reivindiquem juntes, només si ens unim podrem construir una societat més justa”.

Després dels manifests, i entre algunes intervencions musicals de Verònica i els Dalton’s, s’ha obert un torn per llegir i reivindicar amb texts literaris i poemes. S’ha sentit alguns texts de Cristina Genebat, Estel Solé o Rupi Kaur.

En col·laboració de diferents institucions, col·lectius i entitats de la ciutat s’han programat un conjunt d’activitats, presencials i en línia, durant les setmanes al voltant del 8 de març.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.