El Barça ‘B’ del tortosí Jaume Sorolla va recuperar el privilegi de la primera posició, després d’encadenar dues victòries consecutives a casa en el partit de recuperació de la setmana passada davant el CBT (74-61) i derrotar de forma clara i contundent al Villarrobledo d’Albacete per trenta-sis punts de marge (90-54). Aquestes victòries combinades amb l’ajornament del duel que tenien que disputar el Prat i l’Hestia Menorca, que va quedar ajornat per l’avaria en el vol que havia de portar al conjunt mallorquí a Barcelona i el fet de no poder recol·locar-los en un altre avió.

Això li permetia als blaugranes tornar a recuperar la primera plaça de la lliga en detriment dels de les Illes, que resten emparellats a trenta-dos punts amb el de la capital catalana que tenen dos partits pendents de recuperar el de la setzena jornada a la pista del Bàsket Navarra (fixat per al 31 de març a les 20 hores del vespre) i el de la divuitena també a fora visitant la pista de l’Hozono Global de Múrcia (previst inicialment per al proper dimecres dia 17 de març a partir de les 19 hores de la tarde).

El filial blaugrana després d’haver-se vist relegat fins a la quarta posició del grup, a causa de la pandèmia, comença a adquirir una vegada més velocitat de creuer i els de Mateo Rubio volen reafirmar que aquesta temporada són un dels rivals a tenir en compte per disputar la lliga i el play-off d’ascens a la LEB or, després de baixar-hi fa tot just dos temporades. Un gran joc coral i una notable superioritat en el rebot, van ser dos de les claus per sumar la victòria davant un rival que lluita per eludir les places de descens de la categoria com a quart classificat per la cua.

Una gran defensa li permetia als de Mateo Rubio obrir una bretxa quasi definitiva abans del descans quan van situar més de vint punts de diferència amb el 46-21. El Barça B saltava a la pista amb una gran mentalitat i actitud defensiva i fruit d’això situaven un 9 a 2, als set minuts de joc obligant a sol·licitar temps mort per part del tècnic visitant Manuel Jiménez. No va sorgir l’efecte desitjat i els joves blaugrana passaven com una piconadora per sobre del seu rival i tancaven el primer quart amb un clarificador 25 a 9. Als segon deu minuts, tot i els canvis introduïts en defenesa per la banqueta visitant, seguia passant com un huracà el conjunt català que s’allunyava fins al 23 punts de marge (33-10) als tretze minuts de partit. Al descans s’arribava amb el partit pràcticament resolt amb el 46-21 (+25).

A la sortida dels vestidors, lluny de relaxar-se, van seguir imposant un alt ritme en atac i arribaven a mantenir l’avantatge a l’electrònic amb el 58-32 als 26 de joc. Tot i encaixar  un +24, els vint-i-cinc punts anotats els permetien guanyar el quart. En els darrers deu minuts, recuperava les sensacions en defensa i deixava als visitants amb tan sols dos punts d’anotació quan restaven cinc minuts per al final del partit. Al final el 90 a 54 posava de manifest la superioritat extrema del conjunt català que va deixar per sota dels deu punts d’anotació (9) als d’Albacete.

Sorolla va contribuir de forma notòria a la victòria del seu equip, sent el jugador més ben valorat del partit amb un +25 després de ser el segon màxim anotador del Barça amb setze punts (7/8 en tirs de dos i 2/2 en tirs lliures) i sent el màxim rebotador de l’equip de Rubio aconseguint 6 rebots (5 en defensa i 1 ofensiu), per darrera de Dianko Badji que va aconseguir-ne 19.

El Barça tindrà una prova de foc el proper cap de setmana visitant la pista de l’Hestia Menorca, en un partit decisiu per a la sort de la lliga. El partit arrancarà a partir de les 19 hores de la tarde d’aquest dissabte i els blaugrana intentaran repetir el resultat de la primera volta on es van imposar de forma contundent per 70 a 45.