La presidenta de patronal catalana de residències de gent gran, la rapitenca Cinta Pascual, assegura que no quadren les xifres d’usuaris de residències de gent gran morts que ha publicat el govern espanyol. Per Pascual, la xifra de prop de 30.000 morts és queda curta perquè en moltes comunitats no s’han comptabilitzat tots els avis que morien als hospitals derivats de les residències. La també directora de l’Onada Serveis ha lamentat la falta de suport que van tenir per part dels responsables sanitaris a l’inici de la pandèmia i reclama que les residències continuïn depenent del departament de Salut.

Un any després de la primera defunció en una residència de gent gran per la Covid-19, el govern espanyol ha donat una xifra oficial del total de morts. 29.782 a tot l’Estat i 5.418 a Catalunya. El que suposa quasi la meitat de morts per coronavirus. Una xifra incompleta segons Cinta Pascual, la presidenta de la patronal catalana de residències de gent gran, ACRA, i directora general de l’Onada Serveis. Pascual adverteix que les xifres no quadren i creu que mai es coneixerà la dada exacta.

Periodista.