El Departament d’Interior a les Terres de l’Ebre ha decidit arxivar la denúncia feta per l’organització animalista, OPD Nova Eucària, per una celebració a la localitat de Santa Bàrbara d’un festeig taurí celebrat l’11 de juliol de 2020, consistent en el passeig d’un bou manso.

En la denúncia es feia constar la presumpta comissió d’infraccions administratives previstes a la Llei 34/2010 de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous. Asseguren que passejar un bou manso per la via pública del nucli urbà no és una modalitat de festeig. Afegixen que este tipus de bou no pertany a la raça bovina del toro de lídia, sinó que es tracta d’un animal considerat legalment com un animal domèstic.

Tot i això, la Generalitat ha considerat que l’espectacle amb animals de tipus manso no es troba dintre de l’aplicació de la Llei 32/2010. Constaten que el departament van demanar informes a l’Ajuntament de Santa Bàrbara, als Mossos d’Esquadra, a la ramaderia i als veterinaris, els quals destaquen que es va fer un reconeixement de l’animal a l’inici i al final del recorregut.

En definitiva, la Generalitat ha conclòs que “no s’han trobat elements fàctics ni jurídics suficients que puguen determinar l’obertura d’un expedient sancionador per infracció a la normativa reguladora de les festes tradicionals”. Tot i això, contra la resolució es pot interposar un recurs d’alçada davant del director general d’Administració de Seguretat, dins del termini d’un mes.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.