El KamBrass Quintet format per Guillem Cardona (Berga) i Joan Pàmies (Reus), trompetes; Maria Severa (Felanitx), trompa; Xavier Gil (Olesa de Montserrat), trombó, i Oriol Reverter (Alcanar), tuba, van guanyar al desembre el segon premi de l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition 2020, un dels concursos anuals més prestigiosos de Suïssa. L’Orpheus, creat fa quaranta anys, és un concurs internacional amb grups emergents de tot Europa.

Actualment, tots els components del KamBrass Quintet (d’entre 23 i 25 anys) resideixen a Suïssa, on cursen un màster de música de cambra, de dos anys de durada, a la prestigiosa Universitat Hochschule Luzern – Musik (Lucerna) i reben classes dels professors Martin Schippers, Olivier Darbellay, Immanuel Richter i Lukas Christinat.

El canareu Oriol Reverter explica que van tenir menys de tres mesos per a preparar la seua actuació per al concurs: “al setembre, acabats d’arribar a Suïssa, ens vam assabentar de la convocatòria d’aquest concurs i ràpidament ens vam centrar en els assajos sense tenir temps d’adaptar-nos als canvis que suposava un nou país, una nova cultura, una altra universitat”.

Les obres seleccionades pel jurat de l’Orpheus per a l’actuació de KamBrass que els van situar en el segon lloc del festival van ser: Menuet und Badinerie (J. Sebastian Bach), Brass Quintet núm. 2 (Victor Ewald) i For outings for brass (André Previn). El premi consisteix en la realització de dos concerts: un al festival Musikdorf Ernen i un altre a la Swiss Chamber Músic Competition a Adelboden, que tindran lloc l’11 i el 19 de setembre, respectivament. També tindran l’oportunitat d’estrenar una nova peça per a quintet de metalls pel fet d’haver guanyat aquest premi a l’Orpheus. A més, KamBrass Quintet han estat els guanyadors del premi Gold Star en les categories de música de cambra emergent i professional al concurs en línia Music and Stars Awards.

El quintet va nàixer a Barcelona l’any 2017, quan aquest grup d’amics eren alumnes de l’Escola Superior de Música de Catalunya. En un principi es van constituir només per a cursar l’assignatura de Música de Cambra durant el tercer curs del cicle superior. De llavors ençà, no han parat d’assajar i de fixar-se nous reptes. D’aquesta manera, en tan sols tres anys han fet concerts pel territori balear i català. A les Quinquennals del 2019 van tenir l’oportunitat d’oferir el seu primer concert a Alcanar i aquell mateix any van ser seleccionats per a actuar al Barcelona Obertura Spring Festival i al Cicle de Joves Intèrprets de l’Ametlla del Vallès. Si res no ho impedeix, aquest estiu tenen previst d’oferir un concert a les Cases d’Alcanar.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.