Biometagás La Galera és un projecte iniciat fa una dècada que aplega més d’una trentena de socis. Va nàixer de la necessitat de donar ús a la sansa i purins dels ramaders de la zona i la solució la van trobar en una nova tecnologia que permetia convertir-ho en biogàs i biometà comercialitzables. CaixaBank ha finançat la construcció i explotació d’aquesta planta de biometagas, a través d’un préstec de 300.000 euros i de lísings per valor d’1,6 milions d’euros. La construcció de la planta permet la producció de biometà a partir d’aliments caducats i d’altres residus orgànics.

La previsió és que la planta pugui transformar fins a 50.000 tones anuals d’aliments caducats i residus per poder generar biogàs i biometà comercialitzables. La iniciativa d’aquesta planta sorgeix de 35 socis, entre els quals hi ha empresaris del sector agrícola que volien donar sortida a residus ambientalment problemàtics com els purins. La planta usa una nova tecnologia que permet multiplicar per cinc el volum de gas obtingut de la fermentació, i el biometà obtingut es comercialitza com a combustible per vehicles de motor.

CaixaBank inverteix 3.163 milions d’euros en energies renovables

CaixaBank ha  finançat 39 projectes d’energia renovable amb un import de 3.163 milions d’euros a nivell global el 2020 i ha liderat el mercat espanyol amb un volum de finançament de 2.070 milions d’euros i un total de 25 transaccions.

Els projectes fotovoltaics han suposat més del 60%del total dels finançaments otorgats. Tot i així, han destacat els projectes d’energia eòlica marina que han obtingut reconeixement i guardons internacionals, com el projecte a França del parc eòlic marí Fecam, amb una capacitat instal·lada de 497 MW, o el projecte Dogger Bank, que consta de dos parcs eòlics marins al Regne Unit amb una capacitat instal·lada conjunta de 2.400 MW. Aquests resultats han permès a CaixaBank posicionar-se com el 5è banc a la prestigiosa League Table 2020 (Green Use of Proceeds – Top Tier) de Bloomberg, que reflecteix l’activitat de finançament amb impacte mediambiental positiu, fonamentalment la inversió en renovables. CaixaBank es posiciona com l’únic banc espanyol al top 5 d’aquest rànking, després d’haver escalat 18 llocs el 2020.

CaixaBank, al costat de les empreses

CaixaBank s’ha consolidat com a referència per a les empreses, amb un model especialitzat que compta amb una xarxa formada per 126 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen 1.200 professionals altament qualificats i en constant formació, amb sòlida reputació en l’assessorament empresarial.

CaixaBank dona suport als seus clients empresa en 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries que se sumen als professionals d’alta especialització en finançament i serveis, comerç exterior i tresoreria, finançament estructurat, turisme i negoci immobiliari, que treballen a les oficines d’Espanya, oferint el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l’estranger. L’entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores, com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

L’entitat financera compta, a més, amb CaixaBank DayOne, el servei creat per donar suport, desenvolupar i acompanyar a startups, empreses joves de ràpid desenvolupament i àmbit d’actuació global que duen a terme activitats d’innovació.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.