Abans de la pandèmia, l’Associació de Dones de la Galera organitzava, durant el febrer, diferents activitats per reivindicar la figura femenina. Enguany, però, no es poden realitzar actes, però sí que han mantingut al Museu Terracota una exposició creada per l’Institut Català de les Dones: Lliures i Sense Por.

L’exposició itinerant segueix les petjades de la campanya impulsada per l’Institut Català de les Dones el 2018 “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor“. Es tracta d’una exposició comissionada i dissenyada per l’Institut Català de les Dones i Creación Positiva per reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat.

“Lliures i Sense Por” és una exposició de 9 plafons pensada com a recurs formatiu per reflexionar sobre què són les violències sexuals, com identificar-les, quines són les causes, i què es pot fer davant situacions de violència. L’exposició reivindica els drets de les dones a la llibertat sexual, a l’autodeterminació i l’autonomia sexual, i a viure una vida lliure de violències.

Des de l’Associació de Dones de La Galera, l’ajuntament i el Museu Terracota esperen que l’exposició aconsegueixi el seu propòsit i ajude a reflexionar sobre les violències sexuals. S’espera, així, que es done llum a què cal fer davant d’una situació d’aquest tipus i, més encara, en el context actual de pandèmia i les seues restriccions que fan que la dona, sovint, sigue més vulnerable encara.

Es pot visitar a la sala 2, Terracota, del Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera (a la planta baixa de l’ajuntament). L’horari d’obertura és de dimecres a divendres (de 9.30 a 13.30 h) i dissabtes, diumenges i festius (de 12.00 a 14.00 h). L’aforament és limitat.

Més informació de l’exposició: https://dones.gencat.cat/ca/ambits/sensibilitzacio/exposicions/lliures-i-sense-por

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.