Després de tornar tres setmanes després a la competició, l’Alavés Gloriasas va fer un pas de gegant per ficar-se entre les quatre primeres places que donen lloc a disputar la promoció d’ascens, imposant-se dijous al vespre al camp del Seagull (el primer rival que va aconseguir derrotar a les blanc-i-blaves a la lliga imposant-se per 0 gols a 1 a l’anada) i equilibrant el factor del gol-average particular en cas d’empat a punts a final de temporada. L’Alavés sumant aquests tres punts recupera a més el lideratge provisional del grup amb 28 punts i amb dos partits encara pendents de disputar davant el Saragossa i l’Osasuna.

Diumenge a les 12 del migdia les noies de Mikel Crespo tenen la primera oporunitat d’optar a segellar matemàticament la classificació per a la fase d’ascens a la Lliga Iberdrola. Tot i això tindran que veure-se-les amb el segon equip que ha aconseguit derrotar-les aquestes temporada, l’AEM de Lleida. Les egarenques van aconseguir imposar-se per 1 gol a 0 al municipal de Recasens. No obstant, les vitorianes acumulen cinc victòries de forma consecutiva en els darrers cinc enfrontaments i no perden precísament des del partit a terres lleidatanes el passat 13 de desembre.

Quan resten dues jornades de lliga, més els dos partits pendents de recuperar (el primer dels quals el tenen fixat el proper diumenge dia 7 de març a terreny del Zaragoza, mentre que el diumenge 14 té prevista la recuperació del compromís davant l’Osasuna a casa) tindran un partit molt exigent davant un conjunt lleidatà que ha recuperat opcions de poder disputar la promoció d’ascens i després de quatre partits consecutius, després d’imposar-se davant les blanc-i-blaves (sumaven dos punts de dotze possibles amb dues derrotes i dos empats consecutius) s’ha retrobat amb la victòria en els dos darrers compromisos davant l’Espanyol (1-2) i  el Collerense (3-2). Són quartes, marcant el límit de la promoció d’ascens, amb vint-i-dos punts.

La roquetenca Emma Martín, que va disputar 85′ en la victòria a Badalona, s’està convertint en una peça clau per al conjunt de Mikel Crespo en l’eix de creació del conjunt vitorià i sembla haver deixat enrera la greu lesió que va patir al genoll. Diumenge a les 12 del migdia al municipal d’Ibaia es jugarà un partit que podrà ser seguit en directe pel canal de youtube del club (https://www.youtube.com/user/DEPORTIVOALAVES1921) o bé pel canal de Twitch: https://www.twitch.tv/deportivoalavesoficial