Tal com es va anunciar durant el darrer trimestre de l’any anterior, la pandèmia de la COVID19 ha provocat la suspensió dels actes multitudinaris que l’Ajuntament de Deltebre havia de celebrar en motiu del Carnaval, com és el cas de la rua que aplega anualment a més de 1.000 persones als carrers del municipi.

A l’espera que l’any vinent les condicions sanitàries permetin la tornada de la celebració, l’Ajuntament de Deltebre, conjuntament amb la Comissió de Festes, han volgut commemorar el carnaval decorant els aparadors dels comerços amb les disfresses elaborades per les entitats participants en les anteriors edicions de la Rua i també amb la col·laboració de l’Associació FECOTUR. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “el carnaval de Deltebre és una activitat de referència al territori i per aquest motiu hem volgut donar-li continuïtat mitjançant una acció simbòlica però que ha de permetre donar llum i color als carrers del municipi, i dinamitzar el comerç local”.

Fins a 38 comerços participants

En total, una quinzena d’entitats s’han involucrat en aquesta iniciativa cedint les seves disfresses a més de 35 establiments del municipi. Les disfresses estaran exposades des d’aquest divendres 12 de febrer fins a final d’aquest mes, el dia 28 de febrer. Soler ha volgut agrair “la col·laboració i participació de les diferents entitats i comerços”.

La regidora de Festes, Equipaments i Actes, Carme Franch, ha explicat que “volem vestir els aparadors amb la màgia del carnaval de Deltebre per així poder rememorar una festa que és un èxit de participació i posar en valor la feina i la tasca que realitzen les entitats que participen a la rua”.

Per altra banda, enguany el pregó del carnestoltes, que anirà a càrrec de l’Associació de Veïns del Barracot, com a entitat guanyadora del primer premi de l’edició anterior, es realitzarà virtualment i es podrà seguir a les xarxes socials de l’Ajuntament de Deltebre. El lema d’aquest any és “Sisquera quede com estava!”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.