Les funeràries catalanes defensen la necessitat d’incloure al seu personal dins dels grups de vacunació de les noves dosis de vacunes que pugui administrar el departament de Salut de la Generalitat, on a les Terres de l’Ebre han atès un total de 159 persones mortes des de l’inici de la pandèmia. La polèmica s’ha activat després d’haver-se conegut la inclusió aquesta setmana de la vacunació a professionals de les farmàcies -col·legiats i auxiliars- i fisioterapeutes, que seran citats en un dels 37 centres de vacunació previstos, així com els funcionaris de presons i membres dels cossos de seguretat i d’emergències.

El sector funerari havia mostrat des del primer moment la seva absoluta conformitat a les prioritats del pla de vacunació, però un cop obert a altres col·lectius no troben justificat que ells no estiguin també inclosos.

Els professionals de les funeràries estan exposats al virus, com ho està el personal sanitari, i són considerats treball essencial, però en canvi han quedat fora dels grups de vacunació. Els serveis de manipulació de cadàvers, el contacte directe en famílies que han perdut un familiar per Covid o el fet de ser responsables de tot el procés fins a la sepultura o incineració d’una persona morta infectada per coronavirus, fa que les funeràries catalanes plantegen formalment al govern que el seu personal sigui inclòs en un dels grups de pròxima vacunació.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.