El futur de la Barca de Garcia està en suspensió a causa de la pandèmia de la Covid-19. El barquer que hi havia ho va haver de deixar el juny passat. El consistori pretenia contractar algú, però ara està tot aturat per les circumstàncies sanitàries. La Barca de Garcia fa més de mig any que no té barquer. L’últim barquer, Jordi Castellví, ho va ser durant quatre anys de forma voluntària, però ho va haver de deixar. “Jo ara ho he deixat perquè m’he fet gran i em costa molt fer la força i ara hauria de sortir algú més a fer aquesta feina”, afirma Jordi Castellví, exbarquer de Garcia.

Ara per ara, es pot creuar amb la barca si es truca a l’ajuntament amb antelació i la Brigada s’encarrega de posar-la en marxa. L’Ajuntament de Garcia contempla la idea de contractar un barquer de cara l’any que ve, però ara tot està aturat per la poca afluència de visitants, a causa de la pandèmia. Així ho ha explicat l’alcaldessa de la població, Blanca López: “Ara ens hem trobat en què no tenim a ningú, la brigada no pot estar sempre per la barca i per tothom qui truca. Este any amb la covid no farem res del que no hem fet fins ara amb la brigada, a partir de l’any que ve gestionarem tota l’àrea de lleure i hi haurà un barquer, sobretot en cap de setmana”

Per la seva banda, Jordi Castellví ha volgut remarcar que la barca és una de les joies de Garcia i ha explicat perquè va fer de barquer de forma voluntària.“Per a mi la barca de tota la vida havia sigut el referent de la Garcia pagesa, imaginem que a l’altra banda de riu estava ple de finques, ple de gent que conreava les finques i ple de mesos ocupats amb canalla que anava a l’escola, i aquests records de la meua infància me van fer veure que la barca, com totes les coses d’aquest món es fa servir o es mor”, recamarca l’exbarquer. Castellví també ha remarcat que va gaudir molt fent de barquer i anima a la gent a agafar el seu relleu. El pas de barca de Garcia és un dels tres que es conserven en tot el riu Ebre. Els altres dos també els trobem a la Ribera d’Ebre. Es tracta dels passos de barca de Miravet i Flix.

 

 

Autor:

Periodista