Serà un duel històric en reunir sobre el parquet al filial d’un FC Barcelona que optarà al primer títol oficial de la seua història i a un Juaristi que va alçar el trofeu el passat curs en el seu feu.

La cita tindrà lloc a partir de dos quarts de cinc a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí, feu del conjunt barcelonista. Tot i semblar una ventatja per als de Mateo Rubio jugar com a locals, enguany els dos partits que han cedit els barcelonistes fins ara han estat precisament a la seua pista, davant el Gran Canaria (85-86) en el parti que obria aquesta temporada i enfront el Pardinyes (66-71). Aquest partit va trencar la millor ratxa del Barça aquesta temporada amb vuit compromisos consecutius guanyant.

El rival, el Juaristi guipuscoà, encadenava entre les jornades 3 i la 12 deu jornades consecutives amb victòria. Després de dues derrotes seguides davant el conjunt de La Rioja, el Reina Yogur (80-74) i a la jornada 14 davant el Club Bàsquet Zamora (83-82) es va poder retrobar amb la victòria en el partit passat davant el Ponferrada per catorze punts de diferència amb el 99 a 85. Tot i això, lidera el grup oest de la LEB Plata per davant de l’equip del Grup Alega amb dos punts de marge respecte als càntabres. Són l’equip màxim anotador del grup amb 1281 punts. Tindràn que parar molt de compte amb l’estadeunidenc Kevin Buckingham, que amb 237 punts és la màxima arma de la qual disposa el tècnic Iñaki Ruiz.

Serà un partit on els punts estaran assegurats. S’enfronten dos dels millors atacs de la lliga: els càntabres són el principal atac d’aquesta temporada amb 1281 punts, mentre que els blaugrana són el principal equip de la lliga est amb 1138 punts en quinze compromisos (un promig de gairebé 79 punts per partit), tenint a cinc jugadors per sobre dels 100 punts. D’entre destaca el jugador tortosí Jaume Sorolla que ha anotat 119 punts i és el segon jugador de l’equip blaugrana més ben valorat amb 164 punts per darrera del seu company Didac Cuevas, que és una de les principals armes del conjunt de Mateo Rubio, amb 183 de valoració i havent aconseguit 125 punts, mentre amb 143 està el senegalés El Hadji, màxim anotador del conjunt català.

Un enfrontament que es podrà veure a través de les pantalles ja que, per tercer any consecutiu, la Final de la Copa LEB Plata podrà seguir-se en directe a través del compte de Facebook Live de la Federació Espanyola de Bàsquet.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.