Aquest matí el PDeCAT ha celebrat la seua primera roda de premsa de la campanya electoral, i ho ha fet posant en valor que “la candidatura del PDeCAT, té compromís únic i exclusiu amb el territori”. En aquesta línia, Arza ha afirmat que “és així de clar perquè és un tema de conviccions, i aquest és el nostre compromís: primer la terra, després el partit”.

El candidat demòcrata també ha apuntat que “els diputats del PDeCAT serem de Km0”. I és que des que Marc Arza va presentar-se per encapçalar la llista del PDeCAT a l’Ebre, va entomar el compromís de visitar totes les comarques abans de començar la campanya electoral. Arza i l’equip del PDeCAT han recollit aquests darrers dies les impressions de nombroses associacions empreses, emprenedors, organitzacions… En aquest sentit, el cap de files del PDeCAT a la demarcació ha explicat que “el que primer preguntàvem era: com estan? I aquesta era una pregunta que no els havien fet abans”. També ha donat a conèixer que la resposta de la majoria d’associacions era “que no veuen el país que Aragonès i Borràs els venen” i que “de l’administració no n’esperen res, només que no els molesti”.

Per la seua part, el candidat ebrenc, Carles Luz, ha defensat que “per al PDeCAT ser diputat de Km0 és ser diputat que escolta la gent, les necessitats i inquietuds del territori i les trasllada i defensa al Parlament de Catalunya”. I aquest compromís, ha destacat Luz que “no només és en campanya electoral, sinó que serà durant tota la
legislatura”.

Durant les darreres 3 setmanes de precampanya, Marc Arza ha visitat una quarantena de municipis i ha mantingut gairebé un centenar de trobades (algunes d’elles telemàtiques) a totes les comarques de la demarcació. Al Montsià, Arza i Luz van visitar una empresa de Biometagàs pionera a Europa i que només ha rebut pals de l’administració, al Baix Ebre el circuit de Calafat, on els principals equips mundials de Fórmula E hi fan proves. Al Priorat el reg de Margalef com eina per rejovenir l’edat dels agricultors i garantir el futur del poble. A la Conca de Barberà, a Vallespinosa, vam prendre consciència de com una escola rural i la fibra òptica possibiliten que les famílies i vagin a viure. Al Baix Penedès, una bugaderia industrial amb 150 treballadors, que se sent oblidada per l’administració. A la Terra Alta, el viver d’Empreses i polígon industrial, generador de font de riquesa a la comarca.

A diferència de diputats d’altres formacions, que aquests darrers dies en alguns cartells hem vist acomodats en butaques còmodes, que viuen preocupats per les cadires, al PDeCAT ens preocupa el projecte i el país”, ha etzibat Arza, que ha acabat recordant que “el PDeCAT lluitem plegats pel territori, no junts per les cadires”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.