Després d’anys de reivindicació, el barri Castell d’Ulldecona i el municipi de Sant Rafel del Riu estaran més a prop tot i estar separats pel Sénia. Això serà gràcies a la construcció d’una passarel·la de vianants que connectarà les dues ribes en uns nuclis poblacionals que funcionen com un de sol.

El Castell, barri d’Ulldecona i Sant Rafel del Riu, a l’altra banda del Sénia, a la comunitat valenciana, reivindiquen des de fa anys un pas que els permeti estar millor comunicats. La Generalitat Valenciana ha adjudicat la construcció d’una passarel·la per a vianants que unirà els dos nuclis urbans. Actualment es compta amb un pont per a vehicles i un pas per a vianants estret i perillós. La nova passarel·la de vianants garantirà la seguretat viària en un tram molt utilitzat pel veïnat d’ambdues localitats i amb molt de trànsit, tant de vehicles com de camions.

Abans hi havia poc trànsit, però d’uns anys cap aquí s’ha fet insuportable perquè amb els xiquets i els cotxets no es pot passar, hi ha poc espai a la cera per passar a l’altra banda, és molt perillós“, afirma Joanna Villalba, veïna del barri Castell. “Allò ideal seria fer la passarel·la així estaríem molt més segurs“. Una altra veïna del barri, Joanna Bel creu que “és un perill anar pel pont, jo tinc família a Sant Rafel i hi anem cada dia. Anem a buscar el pa, anem a comprar perquè aquí abans hi havia una botiga, però ara ja no hi és i hem d’anar a Sant Rafel“.

I és que els dos nuclis urbans funcionen com un sol tot esta separació territorial i, des de la pandèmia, amb el tancament perimetral de Catalunya i València. “És una obra que feia temps que reivindicàvem, tant des d’Ulldecona com des de Sant Rafel, amb un objectiu clar: garantir la seguretat dels veïns i veïnes que diàriament creuen el riu Sénia i que ara ho feien en unes condicions d’inseguretat evidents per una afluència de vehicles“, assegura Núria Ventura, l’alcaldessa d’Ulldecona.

L’obra, amb un cost de poc més de 295.000 euros, servirà per a construir un itinerari per a vianants i ciclistes, d’uns 170 metres de longitud entre la plaça de Joan Carles I (Sant Rafael) i el Barri Castell (Ulldecona), en dos trams: un primer tram format per una passarel·la annexa al pont actual sobre el riu Sénia i un segon tram que donarà continuïtat a la citada passarel·la fins al nucli urbà de Sant Rafael del Riu.

 

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.