El que semblava un partit teòricament fàcil per al Base Oviedo, prop va estar de significar la segona derrota de la temporada. Un gol que servia per establir l’empat a 31 definitiu, sobre la campana, li va acabar servint al conjunt que entrena el tortosí Toni Malla per a conservar la renda de dos de coixí respecte al segon classificat. Una llàstima tenint en compte la derrota del fins ara segon classificat, el Gijón, que caia derrotat contrapronóstic al camp del Ciutat de Salamanca (24-21), fet que els hagués permés assegurar-se el títol de campions d’hivern a falta d’una jornada per tancar la primera volta del campionat i marxar a tres punts respecte al segon classificat.

Els de Malla, amb una accelerada al tram final, van tindre a l’abast fins i tot l’opció d’emportar-se els dos punts malgrat anar per darrere en el marcador durant la major part dels partit. Dos gols de Nacho Huerta en els dos últims minuts van resultar determinants per als cantàbrics.

Els palentins li van donar la volta al marcador, que era favorable als visitants gràcies a l’encert de Serrano durant els primers compassos, encara que Murias va aconseguir el gol de l’empat als tres minuts de joc. L’equip local va començar a agafar avantatges en l’electrònic en el tram inicial del xoc, mentre que els de Toni Malla, que no es trobaven gens còmodes, anaven sempre a remolc. Horta va establir l’empat a cinc gols amb un llançament de set metres als nou minuts de joc.

El Balopal va prendre la davantera i no va cedir més durant la primera part. El Base Oviedo va sobreviure gràcies a dos gols d’Ortega, que deixaven el marcador amb un -4 amb el 15-11, la màxima renda per als palentins a la primera meitat. La irrupció del jugador format a la pedrera Jayro Pérez, autor de dos gols i l’actuació d’Horta i Sedano, unit a les bones defenses visitants en els últims instants del primer acte, van permetre que el desavantatge fos al final de la primera meitat solament d’un gol (16-15).

A la represa, els locals van tornar a sortir endollats al partit i amb tres gols consecutius tornaven a obrir forat al marcador. Tocava remar. A falta de dotze minuts per al final, els castellano-lleonesos van igualar la màxima renda al seu favor que havien aconseguit durant el partit d’un +4 amb el 27-23, que feia presagiar la segona derrota de la temporada per al conjunt entrenat pel tècnic ebrenc. Un temps mort sol·licitat per Malla va ser determinant per a la sort del partit. Dani Tolmos es va tirar l’equip a l’esquena en la parcel·la ofensiva, amb dos gols consecutius. Ortega va robar la pilota i va deixar el marcador en 28-27 per a l’Oviedo quan encara restaven vuit minuts per a la conclusió.

Malgrat la gran defensa del Base Oviedo, el Balopal es va situar amb el 31-30. Llavors va sorgir la figura d’Horta que va restablir l’empat a falta de 12 segons per al final. Després de l’últim temps mort, els palentins van perdre la pilota, però no va hi haure suficient temps per a generar acció de perill i poder aconseguir la victòria.

Toni Malla, va valorar molt positivament el punt aconseguit “hem estat sense intensitat i dubitatius en la primera meitat. En la segona part hem estat molt bé, sobretot en la faceta d’actitud. Hi ha vegades que les coses no surten i cal aprendre a traure alguna cosa en aquests partits. Dins del mal, traure un punt és bo. En defensa, que és el nostre punt fort, no hem estat sòlids ni bé en els contactes. La porteria tampoc ha estat encertada. Aquest conjunt de coses fa que t’hages d’anar a un resultat ampli. Quan no defensem, ens costa una mica més”.

Per al tècnic tortosí “en la segona part els meus jugadors s’han buidat, l’han intentat. Aquests són els punts que, a la llarga, serveixen per a estar a dalt. Tal com han anat les coses, em vaig satisfet. No hem estat bé en defensa. Cal corregir coses. Ells han jugat bé el seu partit. Els ha eixit tot el que tenien plantejat. A treballar, a corregir coses i a espavilar. Toca assaborir aquest punt, que, d’ací a tres mesos, el donarem per bo”, sentenciava.

Són moments de partit que no estem acostumats a viure i cal saber jugar-los. Hem estat bé. Hem tingut una última jugada. Hem tingut una última acció polèmica, però els àrbitres no ho han vist així i nosaltres ho respectem. Hem sabut jugar aquests minuts amb maduresa. Ho hem gestionat bé i gràcies a això hem pogut empatar el partit”, resumia Malla.

Dissabte que ve al Poliesportiu de Vallobín els de Toni Malla tanquen la primera volta de lliga rebent a l’últim classificat, la Universitat de Valladolid a partir de les 19.00 hores, en un partit on no valen les confiances. Un partit on a més estarà en joc el fet d’assegurar-se el títol honorífic de campions d’hivern.