L’associació Progat de Ginestar ha denunciat l’aparició d’un segon gat mort de forma violenta. Fa tres mesos, un gat d’una de les colònies que gestiona l’associació va ser enverinat. Ara, han trobat un segon gat mort amb una pintada d’un punt i una ratlla a un dels costats de l’animal. Però, es desconeixen les circumstàncies de la mort del gat.

L’associació Progat ha interposat una denúncia al Jutjat de Gandesa. Per la seva banda, l’Ajuntament de Ginestar ha posat una demanda als Mossos d’Esquadra i ha assegurat que Progat Ginestar compta amb tot el seu suport. De moment, no s’ha trobat cap sospitós.

El Codi Penal contempla penes de presó d’entre sis i divuit mesos per maltractament animal amb resultat de mort.

Des de Progat Ginestar expliquen que al principi de la seva constitució els va costar una mica rebre l’acceptació de la gent del poble, però que mai han rebut cap amenaça.

Actualment, l’associació gestiona vuit colònies de gats controlades.

 

Autor:

Periodista