La Fiscalia demana 43 anys i 10 mesos de presó per a un veí d’Amposta acusat dels delictes d’intent d’assassinat, incendi i trencament de condemna. Els fets es remunten al 20 d’abril de l’any passat quan l’acusat va llençar benzina a la porta del domicili, on vivia el seu fill, l’exparella i el company de la dona, al carrer Felip II de la capital del Montsià, provocant una deflagració i un incendi.

Al lloc dels fets es van personar efectius dels Bombers de la Generalitat, Policia Local d’Amposta i Mossos d’Esquadra per tal d’apagar l’incendi i auxiliar les víctimes.

L’incendi es va produir en un tercer pis a l’interior del qual es trobaven la parella i un nen de catorze mesos. Tots tres van aconseguir sortir al balcó fins que els Bombers els van rescatar. La dona i el nen van resultar il·lesos mentre que l’home va ser atès per inhalació de fums i traslladat a l’hospital, tot i que el seu estat no revestia gravetat.

Un cop apagat el foc, que principalment havia afectat la porta d’entrada i el rebedor del pis, es van localitzar diversos indicis que apuntaven a que l’incendi havia estat provocat mitjançant la utilització de combustible.

Immediatament es va iniciar una investigació per esbrinar les circumstàncies d’aquest fet. A diferents parts de l’escala comuna de l’edifici es van localitzar dues ampolles de plàstic cremades, restes de benzina i uns guants cremats que presumptament hauria llençat l’autor durant la seva fugida.

Hores després, els Mossos d’Esquadra, van detenir un home, exparella de la dona, com a presumpte responsable dels fets. Els agents van comprovar que el detingut tenia cremades en una mà.

L’endemà es va realitzar una entrada i perquisició en el domicili del detingut on es van localitzar ampolles de plàstic de les mateixes característiques que les trobades en el lloc de l’incendi, una dessuadora amb els punys cremats i benzina.

El detingut, que tenia antecedents policials, va passar a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia d’Amposta el 23 d’abril, i es va decretar el seu ingrés a presó.

La Fiscalia demana 11 anys de presó per a cadascun delictes de temptativa d’assassinat (exdona i fill) i 8 pel del company de la dona. També sol·licita que en un període de 14 anys no pugui apropar-se a menys de 300 metres dels tres.

Pel delicte d’incendi demana 13 anys i una ordre d’allunyament durant 14 anys de la seva excompanya i del seu fill, i deu mesos de presó.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.