La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i el subdelegat a Tarragona, Joan Sabaté, han mantingut aquest dilluns una reunió amb representants de la Taula del Consens del Delta de l’Ebre. A la trobada hi han assistit els alcaldes de la zona i representants de les dues comunitats de regants i arrosseres del territori que formen part de la taula.

Cunillera i Sabaté han explicat que el Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Democràtic (MITECO) està acabant d’enllestir el Pla de Protecció del Delta de l’Ebre que ha d’establir el full de ruta per a la zona de cara als pròxims anys i que es començarà a desplegar al 2022. “El document s’enriquirà amb les propostes i els suggeriments dels sectors afectats després de la presentació del Pla que va fer el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, el passat 18 de novembre”, es remarca en un comunicat de la Delegació del Govern a Catalunya. L’objectiu del Pla és garantir la permanència, la sostenibilitat i la recuperació ambiental del Delta tenint en compte les previsions per fer front a la pujada del nivell del mar. Un cop estigui acabat, se sotmetrà a consulta pública.

En aquests moments, el Ministeri està avaluant els danys provocats pel temporal Filomena del passat dissabte 10 de gener, que després del Glòria, ha estat el de major intensitat que ha patit la costa del Delta en els últims temps. Arran de l’afectació que va provocar el temporal Glòria i per tal de preservar els valors naturals de la zona i dotar de seguretat les activitats econòmiques que s’hi desenvolupen, el MITECO va executar obres per valor de 2,2 milions d’euros que han donat estabilitat a la costa del Delta els darrers mesos.

La delegada del Govern a Catalunya ha recordat “les actuacions i les obres d’emergència que ha anat fent el Ministeri a la zona davant de les inundacions i els desperfectes que ha patit la costa del Delta en els últims anys” el que demostra ha dit, “el compromís del Govern d’Espanya amb aquesta zona del litoral català”. A principis de desembre es va fer un moviment de sorra a la platja de la Marquesa que s’emmarca en els moviments de sorra que es van fent en aquells enclavaments en els que és necessari.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.