L’Ajuntament d’Amposta ha constituït la comissió de seguiment del projecte de conversió dels terrenys de la Val de Zafán en via verda, que va guanyar la votació dels pressupostos participatius Tu fas Amposta!.

La via de tren de la Val de Zafán, que unia la Puebla de Híjar i Tortosa, contemplava la perllongació del trajecte ferroviari fins al port de la Ràpita. Tot i que els terrenys ja es trobaven explanats, aquest últim tram no es va arribar a construir mai. Ara, el veïnat d’Amposta ha donat suport, a través dels pressupostos participatius, a la conversió del tram ampostí de la Val de Zafán en via verda.

La comissió està integrada per la tècnica de Participació Ciutadana (que ha de vetllar perquè l’execució de la proposta coincideixi amb la proposta guanyadora), l’arquitecta municipal (que ha de vetllar pel desenvolupament tècnic del projecte), la coordinadora de l’àrea de Desenvolupament Econòmic i Social (que haurà de vincular el projecte a plans d’ocupació), el secretari de l’Ajuntament (que treballarà els acords amb les propietats privades dels terrenys afectats pel projecte) i la cap de premsa i protocol (que garantirà la transparència en tot el procés). A més, també hi formen part la regidora de Joventut i Participació Ciutadana, Carla Bonfill, el regidor de Desenvolupament Social i Econòmic, Pep Simó; el regidor de Serveis al Territori, Miquel Subirats, i la regidora de Polítiques Ambientals, Núria Marco.

En aquesta primera reunió, que va estar presidida per l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, es va definir el projecte i el calendari de tasques al llarg de l’any i es va establir un pla de seguiment de la comissió. També es van organitzar els tres grups de treball (comunicació, desenvolupament tècnic i desenvolupament legal). Els membres de cada grup de treball es van emplaçar a començar a treballar en la definició tècnica del projecte i en establir els primers contactes amb les propietats dels terrenys que quedarien afectats pel projecte.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.