L’Ajuntament de Roquetes ha comunicat la mort aquest dimecres a l’edat de 80 anys del músic i cantant Juanito Aragonés, que va formar part de l’orquestra Telstar. Aragonès va ser el primer que va posar música i va enregistrar en disc la cançó El carrilet de la Cava i Delta del Ebro precioso, que amb el pas del temps s’han convertit gairebé en himnes de les Terres de l’Ebre.

Amb 14 anys, Juanito Aragonés (Roquetes, 1940) va començar la seva trajectòria musical a l’orquestra del mestre Enrique Cortés. Després seguirien 11 anys amb el grup Rebeldes d’Amposta, i altres 16 amb els Telstar de Roquetes. Cantant, acordionista i organista, Juanito Aragonés també va ser versador de jotes.

Una important deficiència visual no li va posar les coses fàcils a la vida. “Per a mi la vida no ha estat fàcil a causa d’aquesta deficiència. No et sabria dir si aquesta circumstància em va inclinar cap a la música. La veritat és que de molt petit escoltava amb gran passió la música a la ràdio i m’agradava. Vaig estudiar solfeig i em vaig incorporar a l’orquestra del mestre Cortés. Era l’època en què a Tortosa triomfaven les orquestres Batavia i Virgínia”, recordava Aragonés en una entrevista.

El músic roquetenc va estar 16 anys com a cantant i instrumentista tocant els teclats i l’acordió a l’orquestra Telstar. “Va ser també una bona època amb moltes actuacions en festes majors”, recordava Aragonés, a qui li agradava interpretar cançons de Nino Bravo, Joan Manuel Serrat, Frank Sinatra o Tom Jones.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.