Els pobles de la Terra Alta comencen a respirar tranquils després de registrar una lleugera pujada de les temperatures. Aquest dimecres la neu i el gel ja s’havien convertit en aigua, però l’inici de setmana ha estat complicat a la comarca. Molts convilatans han relliscat amb el gel i la brigada dels municipis ha treballat incansablement per afavorir la mobilitat als carrers.

Dimarts era pràcticament impossible caminar per la població de Gandesa. La neu provocada per la borrasca Filomena es fonia i es convertia amb gel. Molts gandesans i gandesanes van patir un ensurt amb les plaques que es formaven a les voreres i també a la carretera. Aquest dimecres la situació s’ha estabilitzat, ja que la pujada de les temperatures ha provocat que el gel es transformés en aigua. L’Ajuntament de Gandesa, de la mà de la Brigada Municipal, treballa incansablement. La neu encara existeix, i el gel amenaça en les nits fredes. Tot i així, tot torna a poc a poc a la normalitat.

La feina s’ha concentrat en amuntegar la neu als vorals de les carreteres i eliminar-la de les voreres. La sal és un imprescindible també en les vies, pràcticament inundades. A més a més, la feina recau també en tallar les branques de molts arbres que han cedit pel pes, tot per prevenir possibles incidents.

 

Autor: