El canal Xerta-Sénia serà, a partir d’ara, el canal Xerta-Santa Bàrbara. El diputat d’Esquerra Republicana, Lluís Salvadó, ha confirmat que el departament d’Agricultura ja té un projecte de 50 milions d’euros per posar en marxa aquesta infraestructura de regadiu. Salvadó ha deixat clar que el canal s’acabarà a Santa Bàrbara i que, si va més enllà, serà a través d’una xarxa de distribució secundària.

Salvadó ha explicat que s’han signat convenis amb pagesos i que ja hi ha projectes de construcció molt avançats. Es començarà amb 4.000 hectàrees de regadiu repartit en tres zones: Xerta, Roquetes i Santa Bàrbara. Una superfície que es podrà ampliar a 7.000 hectàrees. “Són 4.000 hectàrees que donen resposta a les necessitats reals del territori. Un projecte que dona la volta a una inversió faraònica que ha estat una dècada sense donar cap profit”.

El diputat republicà ha defensat la feina feta pel departament d’Agricultura durant aquesta legislatura per donar la volta a un projecte que va costar 7 milions d’euros i del que “no s’ha aprofitat ni un sol euro” perquè mai s’ha posat en funcionament.

Periodista.