La nevada provocada per la borrasca Filomena ja té categoria d’històrica a molts punts de la península ibèrica i, en concret, a les Terres de l’Ebre. Amb acumulats de neu per sobre del mig metre a municipis com Arnes o Horta de Sant Joan, molts veïns no recorden haver viscut res semblant.

És el cas de Josep Lluís Asens, d’Arnes, que en declaracions a l’ACN ha assegurat que “en 70 i pico d’anys no ho havia vist mai. Ha sigut bestial”. Els 500 habitants d’Arnes estan sense llum des de les quatre de la matinada. Aquest diumenge a la tarda s’han traslladat un grup electrogen que encara no s’ha pogut connectar perquè falta un tècnic d’Endesa, segons informa Protecció Civil.

L’alcalde, Joaquim Miralles, ha explicat a l’ACN que durant el Glòria ja van estar 12 hores sense llum i per això considera “inacceptable” que la companyia de la llum no haja previst que es podria repetir aquesta situació.

A la veïna població d’Horta de Sant Joan no han patit cap tall de llum, malgrat que els acumulats de neu han estat tan destacats com a Arnes. El seu alcalde, Jordi Martín, ha explicat l’Ebredigital.cat que no s’han produït incidències destacades ni que tampoc han quedat aïllats per carretera, si bé la circulació per la carretera de Gandesa ha estat complicada.

El problema amb el qual es troben a Horta, segons el batlle, és a l’hora de retirar la neu que bloqueja per complet els carrers del poble. Malgrat que la brigada municipal està treballant sense descans, no és suficient: “No para de nevar i en poc temps es torna a tapar tot el que havíem retirat”. “Si baixa la temperatura, serà un problema perquè es glaçarà”.

Periodista.