Canal Terres de l’Ebre emet aquest dimecres, a partir de les 21.30 hores, la gala solidària del projecte Emma, una iniciativa que persegueix recaptar fons per finançar aquesta investigació del càncer de mama impulsada per la Fundació Doctor Ferran.

El programa tindrà una durada de 100 minuts i comptarà amb la presència de metges, investigadors, pacients i empresaris vinculats amb aquest projecte i amb les actuacions musicals de Su, Sau 30, Joan Rovira i Eric Vinaixa, entre d’altres.

Durant la gala solidària els teleespectadors de Canal Terres de l’Ebre podran col·laborar fent un donatiu per al projecte Emma. El programa es tornarà a emetre per televisió dijous, a la 1.30 hores i 10.00 hores, i el dia de Nadal (divendres) a les 15.30 hores i 20.00 hores.

El projecte Emma és una iniciativa de la Fundació Doctor Ferran per reforçar la investigació biomèdica en el càncer de mama a l’ICS Terres de l’Ebre. Va començar la seva campanya de presentació el mes de gener, topant-se de ple amb la Covid-19, que va obligar a aturar-la. Tot i això, han estat nombroses les iniciatives que han continuat sorgint per ajudar a Emma.

El grup d’investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de Terres de l’Ebre, amb seu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, fa més de 15 anys que investiga el càncer de mama. Actualment treballa per a conèixer els mecanismes que, a través dels ganglis de l’aixella, propaguen el càncer de mama a la resta dels cos.

El projecte Emma és essencial per continuar desenvolupant la recerca que permeti entendre el comportament d’aquests ganglis i la seva implicació en la disseminació de la malaltia i l’afectació en la supervivència de les pacients.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.