L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha rebut aquest dissabte de mans de l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez i del president de l’organització de la CCC, Xavier Tudela, el testimoni que acredita la ciutat com la pròxima Capital de la Cultura Catalana durant el 2021. L’acte, a l’auditori del Tívoli, ha servit perquè la capital del Baix Penedès poses el punt final al seu programa d’activitats, que ha hagut de conviure durant tot l’any amb els efectes derivats de la pandèmia.

Durant el seu discurs, l’alcaldessa Meritxell Roigé ha subratllat que la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021 suposa, a la vegada, “un orgull i un repte. Un orgull, perquè ens permetrà mostrar-nos al conjunt del país com allò que som: una ciutat de cruïlla entre els territoris de parla catalana, que compta amb una història de més de 2.000 anys i un pòsit cultural divers, fruit de les diverses civilitzacions que hi han tingut presència. I un repte, perquè malgrat els condicionants que comporta la pandèmia volem fer una programació adient a l’encàrrec que se’ns ha conferit per part de l’organització de la Capital de la Cultura Catalana”, ha dit. De la mateixa manera, l’alcaldessa ha afegit que “avui, més que mai, hem de refermar que la cultura és segura i que no hi podem renunciar, perquè sense la cultura el nostre país no pot ser”.

L’alcalde vendrellenc, Kenneth Martínez, ha destacat la monumentalitat i el patrimoni històric de Tortosa i ha desitjat molts encerts a la Capital de la Cultura del 2021.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.