Era un partit a cara o creu. I li va acabar sortint la creu per a l’Alavés Gloriosas d’Emma Martin, que tot i anar convocada no va jugar ni un minut. Un solitari gol de les lleidatanes amb una vaselina d’Alexia Blanco per sobre la portera els va permetre assegurar un triomf de doble valor en la lluita per estar entre les primeres quatre classificades, que donen lloc a disputar la promoció d’ascens a la Liga Iberdrola, la primera divisió del futbol femení estatal.

Les vitorianes es presentaven a aquest transcendental partit només havent cedit la derrota davant el líder de la categoria, el Seagull, que s’imposava a la ciutat esportiva José Luís Compañón per 0-1 en tota la primera volta. En el darrer partit del primer tram de competició, la forta pressió impresa per les lleidatanes des de l’inici amb arribades de Vane per partida doble, Hisui, i Pixu en uns primers campassos del partit. Més males notícies per al quadre visitant quan a la mitja hora de joc van haver de canviar a la central Vera Martínez que caia lesionada. Tot i això, s’arribava al temps de descans sense moviments al marcador.

A la represa, el tècnic de l’Alavès Mikel Crespo feia un retoc tàctic per a intentar equilibrar la situació davant un AEM que havia dominat àmpliament durant els primers quaranta-cinc minuts. Fruit d’aquest retoc generaven la primera arribada a l’àrea local quan Naima rematava i trobava l’encert de la portera local Laura. La rèplica local arribava de peus de Pixu que prop va estar de marcar un gol olímpic des de la cantonada. Era l’avís previ del gol. Una pèrdua en la sortida de la pilota des del darrera de l’equip vitorià era interceptada per la medular del conjunt de la Terra Ferma, Alexia filtrava la passada cap a Pixu que feia una vaselina per sobre la portera visitant i el rebuig l’ha recollit la mateixa Alexia que havia seguit la jugada i anotava així el gol contra el seu exequip, establint així l’únic gol que enregistraria el partit (57′).

L’Alavès, conscient que la derrota li permetia a les lleidatanes passar-les a la classificació, es feien amb el control de la pilota i buscaven l’empat en els darrers vint minuts de partit. L’ocasió més clara la tenien amb una rematada que repelia el travesser al marge de dues centrades que no trobaven rematadora.

Sense temps de respirar tindrà una nova oportunitat de recuperar el terreny perdut, amb el partit que recuperaràn aquest dimecres davant el’Espanyol ‘B’ a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. La victòria, davant un dels rivals que va guanyar el seu primer partit de la temporada davant el filial del Collerense aquest passat cap de setmana, els podria situar en la segona posició del grup. El partit es disputarà a partir de les 17 hores de la tarda i servirà per actualitzar el grup (en l’únic compromís pendent de recuperar que resta), abans de començar la segona volta el proper diumenge, precísament davant el conjunt periquito.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.