MVP Sorolla. Així es tancava un partit que confirmava al Barça en el lideratge del grup Est de la Lliga LEB, combinat amb la derrota contrapronòstic del Prat a la pista del Pardinyes (93-84). Els blaugrana acumulen ja vuit victòries consecutives i s’afiancen al capdavant de la taula amb un punt de marge respecte a l’Hestia Menorca i el conjunt ‘potablava’.
No obstant, el partit va estar equilibrat fins al tercer quart, quan van poder adquirir un avantatge que seria definitiu per a la sort del partit. La seva lleugera superioritat rebotadora (31 rebots defensius pels 29 que aconseguien els locals) en una nit en el qual el tir exterior no va acompanyar (només van encistellar tres llençaments de 24 intents, pels sis dels d’Albacete de vint-i-tres llençaments des del perímetre) (49-64).
Durant els primers deu minuts de joc el 19 a 20 deixava a entreveure el que seria un partit intens i que no es resoldria fins al xiulet final davant un conjunt castellano-manxec que intentava enganxar-se a la lluita per les posicions capdavanteres. Iniciat el segon quart les defenses es sobreposaven als atacs i finalitzava el periode amb una mínima renda de cinc punts favorable als blaugrana després del 8-12 amb que s’acabaven els segons deu minuts (27-32). A la represa el millor vagatge ofensiu del Barça trencava el partit amb un parcial de 9 a 15 (36-47). Semblava decidit l’enfrontament, però de cara al tram decisiu del partit un intent de reacció del conjunt local equilibrava el duel amb el 45-49 a falta de set minuts per al final de l’enfrontament. Llavors el potencial blaugrana es va imposar i sentenciaven amb un Sorolla molt inspirat autor de 15 punts (màxim anotador del partit) [6/10 en tirs de dos i 3/3 en tirs lliures] que li donaven una valoració de +21.
El proper cap de setmana, penúltim partit abans de les festes nadalenques, els barcelonistes rebrán al pavelló de la Ciutat Esportiva Johan Cruyff al Pardinyes de Lleida, botxí del Prat en aquesta jornada i dimarts vinent tancaràn aquest any 2020 tant extrany visitant la pista de l’Albacete.

Autor:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.