El Barça ‘B’ del tortosí Jaume Sorolla va assestar un cop d’autoritat a la lliga de la LEB Plata, derrotant al fins ara líder imbatut a domicili, el Prat, per vint-i-cinc punts d’avantatge (60-85). Totes les mirades estaven posades en aquest partit on al Barça se li presentava una magnífica oportunitat de sacsejar la competició i que volia confirmar el seu bon moment de forma pel qual estava atravessant.

Des del mateix salt inicial, van imposar la seva llei. La millor prova d’això no va ser una altra que una primera quart avassagador per part dels blaugranes en el qual el Prat tan sols va poder anotar 7 punts. Van tancar el parcial amb 17 punts d’avantatge (7-24) que posava de manifest que els culés havien anat a per feina. Als pratencs, que no els hi havia anat bé la jornada de descans de la setmana passada, va anar a remolc a partir de l’empat a quatre dels primers compassos.

Un parcial de 7-0 per als de Dani Miret al començament del segon període va semblar que els enganxava al partit. Però de nou, el Barça assestava un nou cop moral al partit tornant a assestar un 0-7 que situava el 14-31. S’arribava al descans amb un 24-42 clarificador.

A la represa el conjunt blaugrana seguia imposant el pas triomfal i emulant el que ja va ser la final de la lliga catalana del passat més d’octubre (quan els blaugrana s’imposaven per 57 a 78) anaven ampliant la renda al marcador sense donar-li rèplica possible al fins llavors líder de la categoria. Amb una defensa compacta i gran encert ofensiu situaven el parcial per sobre de la vintena de punts amb el 29-53. A la desesperada i a base de triples (3 de consecutius) intentaven els locals obrir alguna opció per a l’esperança retallant les distàncies fins al -14 amb el 42-56. Es tancava el tercer període amb el partit encaminat per als de Sorolla amb el 47-63.

Els darrers deu minuts van tornar a posar de manifest qui mana a la categoria i que el primer partit davant el Gran Canaria (63-64), va ser un lapsus. Els barcelonistes van tornar a imposar-se al darrer tram de partit amb un 13-22 per segellar el resultat definitiu i passar a ocupar el primer lloc de la classificació. El tortosí Jaume Sorolla va ser un dels quatre jugadors visitants que van acabar per sobre dels 10 punts, amb cinc cistelles de dos d’onze llençaments.

Diumenge es tornaràn a desplaçar fora de casa al camp de la Roda d’Albacete, a partir de dos quarts de set de la tarda.