L’Ajuntament de la Ràpita i Repsol han signat un conveni de col·laboració per donar suport al Museu de la Mar de l’Ebre. La companyia energètica finançarà el projecte d’ampliació de la part expositiva dedicada a la navegació comercial de finals del segle XVIII i la seva relació amb els inicis del municipi. L’aportació de Repsol per cobrir les despeses del projecte ascendeix a 4.900 euros, tal com fixa el conveni signat.

A banda d’ampliar els continguts del museu, el conveni estableix la documentació, conservació, difusió i comunicació dels objectes conservats en les col·leccions del Museu de la Mar de l’Ebre que no han estat exposades fins a la data. El conveni també inclou la renovació del contingut de l’exposició permanent com a estratègia per renovar els vincles amb la comunitat i incentivar la visita per part del col·lectiu.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha explicat que aquest és el sisè acord que signen des de 2015 i ha destacat que “el conveni permetrà millorar el fons museístic relacionat amb la navegació comercial i dotar de més actius el Museu de la Mar de l’Ebre, de manera que permetrà dinamitzar el museu i el nostre municipi”.

Per la seva banda, el responsable de relacions externes i comunicació de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, s’ha mostrat content de poder col·laborar un cop més amb el Museu de la Mar de l’Ebre i ha subratllat que “aquesta col·laboració serveix per difondre la història de la mar i per posar en comú el patrimoni que compartim Repsol i la Ràpita”.

Els convenis signats els anteriors anys entre l’Ajuntament de la Ràpita i Repsol es van adreçar a traduir a tres idiomes els quatre interactius del museu, a restaurar un conjunt de cartes nàutiques o a finançar l’interactiu sobre l’Illa de buda, entre altres.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.