La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) analitza aquests dies l’esborrany del Pla de Protecció del Delta presentat pel Ministeri per a la Transició Ecològica. De moment, l’entitat valora  positivament que el govern espanyol hagi plantejat la subsidència del Delta com un problema, però apunta que el pla té mancances, com les guardes costaneres, que permeten no solament salvaguardar la costa sinó també reduir l’impacte de la intrusió salina en els conreus d’arròs.

La PDE lamenta que la redacció de l’esborrany no hagi comptat amb la participació del territori. Una opinió compartida amb la Taula de Consens, qui demana que la proposta es reorienti. De fet, tots els ajuntaments del delta de l’Ebre celebraran aquest dimarts a les 8 del vespre plens extraordinaris per rebutjar l’esborrany del Pla de Protecció del Delta.

 

Autor: