La presidenta  de l’Institut Català de les Dones (ICD), Laura Martínez, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i Carme Valls, coordinadora territorial de l’ICD a les Terres de l’Ebre, han presentat aquest dimecres a Tortosa “Xalem i respectem. Per unes Terres de l’Ebre lliures de violències sexuals”, una nova iniciativa de sensibilització contra les violències sexuals que es difon a partir d’avui entre el jovent de les comarques ebrenques. La iniciativa es materialitzarà amb el repartiment de 10.000 polseres i 5.000 bosses que tenen com a objectiu conscienciar la població sobre les violències sexuals, especialment en l’entorn de l’oci nocturn.

Laura Martínez ha reivindicat que “les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. Lliures i Sense PorTenim dret a la llibertat sexual i seguretat en l’àmbit públic i privat”. I ha explicat que “les violències sexuals es poden exercir en diversos àmbits: a la parella, a la feina, a les xarxes socials, a la família, al carrer i als espais d’oci. I a qualsevol edat. La causa principal és el masclisme, que vulnera els drets de les dones a viure la seva sexualitat, els seus espais, vides i cossos amb llibertat i autonomía”.

La presidenta de l’ICD també ha subratllat que “la campanya #XalemIRespectem vol sensibilitzar a la ciutadania de les comarques ebrenques envers les violències sexuals. Donada la pandèmia i les restriccions socials s’han suspès moltes festes i festivals, però d’agressions s sexuals n’hi continuen havent al carrer i a casa, i, per tant, hem de canviar la forma d’abordar-ho. L’oci s’ha traslladat a l’àmbit privat i per això les campanyes son més importants que mai”.

#XalemIRespectem (a les xarxes socials) és una campanya que ha sorgit del treball realitzat per prop de 20 persones tècniques dels ens locals de les Terres de l’Ebre i que suposarà l’impuls d’actuacions dels municipis i consells comarcals en contra d’aquestes violències. Tindrà de suport a la seva divulgació la distribució de 10 mil polseres i 5 mil bosses de roba amb aquest lema.

Des de l’Institut Català de les Dones animen a tothom qui ho vulgui a fer un minut de silenci el dia 25 de novembre a partir de les 12 del migdia en record a les víctimes i insten a visitar l’exposició ‘Lliure i sense por’, situada al vestíbul de la Delegació del Govern.

 

Autor: